Theunisenriemie.jouwweb.nl
Home » kerst valkenburg » valkenburg kerst 2018

valkenburg-kerststad_07-1.png

15 nov

morgen  is het alweer tijd voor de eerste kerstmarkt,,,

vrijdag 16 nov ,gaan wij weer naar  Valkenburg.

http://www.campingdendriesch.nl/nl/p_tarieven.lp

Gezellig in de camper, lekker bij je kacheltje, terwijl je door het raam de sneeuwvlokjes over de camping ziet dwarrelen. Een glaasje glühwein binnen handbereik, dat is camperen in de winter.

kerst-camper-driesch-valkenburg-131109_1.jpg

Dat kan ook in Nederland, in Valkenburg aan de Geul bijvoorbeeld, dit gezellige toeristenstadje verandert in de maanden november en december namelijk traditiegetrouw in “Kerststad Valkenburg”.

Prachtige kerstverlichting in het centrum, versierde kerstbomen, kerstmuziek in de straten en natuurlijk de sfeervolle, ondergrondse kerstmarkten in de mergelgrotten, vormen samen een sprookjesachtig geheel. Bovendien is Valkenburg aan de Geul slechts 12 kilometer van Maastricht, met de sfeervolle winterkermis

valkenburg-kerststad_06.png

Kerstmarkt Valkenburg 2018

Valkenburg is van zichzelf al idyllisch genoeg om er een bezoekje aan te brengen, maar met kerst verandert het stadje in het Zuid-Limburgse Heuvelland in een ware decemberdroom. Een must go voor iedere kerstmarktliefhebber. Of je nu jong of oud bent, je gaat je absoluut vermaken op de enige ondergrondse kerstmarkt in Europa.

Kerstmarkt-638x330.jpg

en er is altijd wel wat te eten.valkenburg-kerststad_11.png

 

 

 

 

 

                                witte-wijn-bestellen.jpg   

                 wij gaan er weer een paar mooie dagen van maken .

                                   samen Honke en Annie

15 nov .

P_20181115_163809.jpg 

Zo wij zijn er klaar voor,, en de camper ook dus morgen vroeg die kant maar uit ,de bedoeling is dat wij om half 7 rijden.

16 nov

Op naar Valkenburg

Om kwart voor 7 zijn wij vertrokken en na een koffie stop  halverwege met schitterend weer waar wij haast buiten konden zitten ,,waren wij om 11 uur in Valkenburg,,

Waar wij weer een plekje op de eerste rij kregen ,,de stoelen konden gelijk naar buiten en het eerste biertje kon genuttigd worden ,

P_20181116_123022.jpg

En na een hapje en een snapje zijn wij Valkenburg ingegaan vandaag maar een grot en morgen maar één,

Na veel gewandeld en geshopt te hebben zijn wij om 6 uur bij de munt beland voor een heerlijk bordje eten ,en savond hebben wij zeer gezellig in de camper doorgebracht.

17 nog

Na een goede nachtrust waren wij om 8 uur weer gewassen en mooi opgedroogd, het had gevroren en de zon was er weer vroeg bij ,dus stoelen naar buiten kon honken zijn sigaretje roken .

En na zijn sigaretje ging hij naar de bakker om gebak voorbij de koffie .

Na de koffie zijn honke en ik nog even naar zijn broer en schoonzus Willem en fobie geweest was 10 min wandelden die zitten hier in een huisje van landel .

Namiddags maar weer de grot in en daarna Valkenburg weer in en hier en daar een terrasje pakken ,en om 6 uur weer heerlijk gegeten bij de munt wat wij door de jaren heen het beste vinden in Valkenburg,

P_20181117_103928.jpgI

 

Wat is het toch gezellig hier er zijn wel één mensen die zeggen ben je niet uitgekeken daar ,,,no ned is altijd weer mooi hier .

18 nog

Weer op naar huis ,P_20181118_110347.jpg

 

En voor volgend jaar worden de geitenwollen sokken alweer gebreid ,,ja de dames vervelen hun niet P_20181118_121713.jpg

en om 3 uur waren wij weer in twijzelerheide, na  een paar prachtige mooie dagen,, en  wat weer betreft kon het echt niet mooier ,wij hebben weer veel plezier gehad ,

de camper gaat nu in de schorsing en in februari of  maart er weer uit .en wij gaan deze drie maanden ons mooi thuis vermaken (waren ze maar om )