Op naar de moezel

Wij gaan met de hemelvaart maar weer even een week langs de moezel met de camper ,het verveelt daar nooit ,

28 mei

Zo de camper is weer zo goed als ingeladen , de laatste dingetjes nog, en morgen gaan wij weer rijden ,de weervoorspelling is goed dus korte broeken  weer mee .

Op naar de moezel .hoe wij rijden zien we morgen wel .

29 mei vanmorgen om 8 uur zijn wij vertrokken. Na een mooie rit zonder op onthoud waren wij om 3 uur in vianden in Luxemburg .Op het camperplek was nog ruimte zat .wat ook wel te begrijpen was zo vies was het sanitair  daar maar wij hebben alles wel in de camper dus daar hoeven wij geen gebruik van te maken .Na een mooie wandeling naar het kasteel wat eindelijk uit de steigers is .zijn wij maar aan de wijn gegaan en hebben genoten van het mooie weer .

Het kasteel van Vianden werd van de 11e tot in de 14e eeuw op de fundamenten van een Romeins kasteel en een Karolingisch refugium gebouwd. Sinds 1417 behoort dit gebouw aan het huis van Oranje-Nassau. Na de renovatiewerkzaamheden van 1977 wordt dit volledig ingerichte paleis gezien als een van de grootste en mooiste heerlijkheden uit de romaanse en gotische tijd in Europa.

20190529_165550.jpg

30 mei 

Na een zeer rustige nacht waren wij om 7 uur weer op ,na een spoelbeurt ,koffie gezet broodjes gebakken en we in hadden weer een heerlijk ontbijt.

Om 10 uur vertrokken op naar klusserratt aan de moesel maar wat was het daar druk,, dus zijn we verder gereden naar graag ,ik moest nog even naar Bernkastel waar ik om het jaar een paar sloffen koop en gelukkig ze hadden ze nog ,ik blij en Riemie blij dat ik er weer netjes bij loop .maar wat is het druk hier aan de moesel ,wij hebben een mooie wandeling van 8 km gemaakt ,,en daarna mooi in de zon bij de camper gezetten ,,,wijntje biertje en rust, genieten .

P_20190530_174801.jpg

Morgen maar zien of wij een rustig plekje kunnen vinden ,zal wel niet meevallen denk ik .

P_20190530_175019.jpg

31 mei 

Begin de dag met koffie.

IMG-20190531-WA0001.jpeg

En na het ontbijt zijn wij weer verder gegaan langs de moezel.en na een 15 tal kilometer kwamen wij aan in Krov bij onze bekende wijnboer en wij moesten nog wat wijn en wijnstruiken hebben dus plekje gezocht  waar camper kon staan .En wel een mooi plekje gelijk aan de moezel maar jamer dat dit geen camperplek is .Maar na de inkoop bij de wijnboer .hebben wij eerst nog maar een bakkie koffie genomen op.zich wel zeer mooie plekje .En wat wij hebben besloten om het er op te wagen en blijven hier mooi staan wij zien wel hoe het komt .

Kröv is een vrij grote plaats aan de Moezel met een beroemde wijngaard (Kröver Nacktarsch) en een uit de Frankische tijd stammende traditie. De nederzettingen in dit gebied vormden het centrum van het Cröver Reich dat uit zeven dorpen bestond en rechtstreeks onder de keizer viel. Geestelijke en wereldlijke heren vochten hier hoofdzakelijk om het bezit van de vruchtbare zuidelijke wijngaarden. Vele wijnhuizen herinneren aan deze tijd, vooral het Zehnthaus van de abdij Echternach. Tussen de vele mooie, verzorgde vakwerkhuizen valt het in de 17e eeuw als raadhuis gebouwde Dreigiebelhaus op, een vakwerkjuweeltje in het Moezellland.

IMG-20190531-WA0029.jpeg

Maar wij hebben geen schotel ontvangst hier door de bomen .Maar voor de rest hebben wij alles wat een camperaar hebben moet .in de camper om wild te staan .

Zo wij zijn de nacht ook rustig doorgekomen .er bleven nog een paar campers staan hier .

1 juni 

Na het ontbijt zijn wij weer op zoek gegaan naar een ander plekje ,en dat valt niet mee ,zo druk is het hier ,dus hebben wij maar besloten om naar Gillenfeld te gaan dat ligt aan het kratermeer een pracht plek voor wandelaars ,dus hebben wij hier ook maar een mooie wandeling gemaakt je staat hier hoog met de camper met een pracht uitzicht.

P_20190602_085750.jpg

Hier in het eifelgebergte is het prachtig.het moederland is het op één Na mooiste wandelgebied in Duitsland.En loopt van Manderscheid naar Wittlicht .Hoogtepunt van deze etappe is het zicht op de Middeleeuwse Burchten van Manderschied.

Maar voor ons niet te doen wij hebben geen loopkuiten.dus doen wij het met een biertje voor de camper want het is hier 32 gr .

2 juni een dag van niet te veel doen stukje wandelden en voor de rest genieten van het uitzicht .En maar een stukje lezen hóe het hier ontstond .

Drie zogenaamde maare in de buurt van de stad Daun
De Vulkaaneifel is een deel van het Rijnlands leisteenplateau, een laaggebergte dat ook de Ardennen, het Sauerland, de Hunsrück en de Taunus omvat. Het dankt zijn naam aan de vulkanische activiteit die het landschap heeft gevormd. Ook vandaag kunnen nog duidelijke sporen gezien worden onder de vorm van kraters, natuurlijke gassen, lavaformaties en maaren, meren in kraters gevormd door explosief vulkanisme.
Vanaf het Tertiair was er veel vulkanische activiteit. De laatste uitbarstingen dateren van slechts ongeveer 10.000 jaar geleden. De vulkanen in de Eifel zijn gevormd boven een hot-spot, die nog actief is: het oppervlak stijgt elk jaar nog met 1 à 2 mm. Tussen de uitbarstingen zaten in het verleden telkens 10.000 à 20.000 jaar relatieve rust, wat ruimte openlaat voor de suggestie dat de Vulkaan-Eifel in de toekomst weer actief kan worden.
Verder staan in de Vulkaan-Eifel veel bijzondere bouwwerken uit de Keltische, Romeinse, Middeleeuwse en latere periodes.
In de plaats Wallenborn is een koudwater-geiser te vinden met de naam Wallende Born.
De ligging van de Vulkaaneifel loopt ongeveer gelijk met de vulkaanband van de west-Eifel. Op een strook van ca. 30 km breed en ca 50km lang hebben wetenschappers ongeveer 350 eruptiecentra kunnen vaststellen.
In het landschapsbeeld vallen vulkanische landvormen als maren of kegelvormige heuvels op.

P_20190602_085804.jpg

3 juni 

Vandaag gaan wij weer terug naar Nederland .naar grubbenvorst waar wij ieder jaar even één keer heen gaan ,het werd een rit met in het beging mooie smalle wegen door het eifelgebergte ,en later hebben wij de snelweg maar genomen zodat wij om 12 uur weer te plek stonden in grubbenvorst.

Grubbenvorst is een dorp in de gemeente Horst aan de Maas met ongeveer 5000 inwoners. Het is na Sevenum het grootste dorp in de gemeente en vormde van het begin van de 19e eeuw tot 2001 samen met het dorp Lottum tot de gemeente Grubbenvorst.

Grubben, ook wel Gribben, was de naam van het kasteel waarvan nu de ruïne van het Gebroken Slot resteert. Op de hoge Maasoever komen ook sporen voor van vroeg-Germaanse bewoning.

Bij opgravingen na de verwoesting in november 1944 van de parochiekerk bleek, dat deze omstreeks 1415 gebouwde kerk zeker zes voorgangers moet hebben gehad. Bij de wederopbouw in 1952 heeft men de herinnering aan deze vroegere kerken willen bewaren in de tegenwoordige crypte. De huidige kerk is de O.L. Vrouw Tenhemelopnemingskerk.

In Grubbenvorst ligt ook Klooster de Bisweide, een Ursulinenpensionaat. De vanaf 1708 in de Bisweide wonende zusters van de Associatie van de Bisweide traden in 1860 bij de zusters Ursulinen in. Een andere bezienswaardigheid is het Huis De Steegh. Het oorspronkelijke huis dateert uit de 16e eeuw. Het huidige huis werd rond 1750 door een lid van de familie Rhoe van Obsinnich gebouwd op de plaats van het oudere huis. De bijgebouwen zijn rond 1800 opgetrokken. Tot slot is ook de devotiekapel van Sint Jan uit 1959 een interessante bezienswaardigheid. In 1989 is de plek teruggevonden waar de St. Janskapel uit de 15e eeuw (75m² groot) lag. In de aangelegde bestrating is de omtrek van deze oude kapel aangegeven. Een groot kruis en het gemeentewapen voltooien het geheel.

Hier in het dorp staat een goede visboer waar wij heerlijke kibbeling hebben gegeten.

4 juni 

Wij zijn na de koffie vertrokken ,en rijden weer naar huis ,was weer een mooie week ,met schitterend weer,maar wel veel te druk met campers langs de moezel ,dus volgende keer maar niet weer met hemelvaart, maar wij hebben weer genoten en nu zijn wij ook door het eifel gebergte geweest daar was het rustig .

Maak jouw eigen website met JouwWeb