Theunisenriemie.jouwweb.nl
Home » vakantie 2016

               vakantie 2016

s6302057_large-1.jpg

                      

 

 

 

 

Vakantie 2016.

 

                                    Frankrijk .

 

                                                    Duitslands.

deutschland.gif   Frankrijk_j0z727lf.gif 

 

 

DAG 1

17-7 2016

 

Wij doen het vandaag rustig aan eerst thuis alles op orde maken en dan gaan wij op weg ,het wordt dit jaar geen Scandinavië ,maar wij gaan op naar Frankrijk en dat vanwege het slechte weer hier in het noorden ,maar de bedoeling is om langs de Rijn naar Koblenz te rijden en dan langs de moezel naar Trier te rijden en zo naar Frankrijk .

 

Om 9.45 uur rijden we van het erf op naar Arnhem waar wij eerst naar het openluchtmuseum gaan .waar we de camper zowat voor de ingang kunnen parkeren ,wat is het hier toch schitterend aangelegd een aantal jaar terug zijn we hier ook al eens geweest ,

 IMG_0009.jpg

 

maar dit zie je allemaal niet in een dag tenminste wij niet want na een paar uurtjes was mijn rug aan rust toe ,

En zijn wij naar het plaatsje Wesel in Duitsland vertrokken waar je mooi langs de Rijn kunt lopen of fietsen , moet gezellig plekje zijn ,en dat is het inderdaad ook ,je kunt er heerlijk eten en een biertje kopen aan het water .

 

 

en waar je de ruïne van de oude brug mooi kunt zien die Tijdens de terugtocht van de Duitse troepen in 1945 werd de brug opgeblazen , de naderende Britse Troepen lukte het net niet meer om de brug onbeschadigd in handen te krijgen.

 

 maxresdefault.jpg

 

terug bij de camper belde onze dochter  ons met zeer droevig nieuws, van haar beste vriendin en wat heel blij nieuws had moeten zijn, dus het plezier van de eerste dag was er al niet meer .

En om 10 uur gingen we moe naar bed .

Wesel is een mooi camper plekje waar je voor €9 kunt staan stroom €1,

IMG_0066-2.jpg

Rheinpromenade in Wesel
n51 39.623
e6 35.602
DAG 2
vanmorgen lekker tot 8 op bed gelegen waarna we ons weer opgefrist hebben, en een heerlijk ontbijt hebben genuttigd ,
want wij gaan vandaag weer op pad om weer een mooi plekje te vinden.
Om tien uur zijn we vertrokken en hebben de groene route uit de Tom Tom genomen dus mooi binnen door en zijn zo na wat koffie stops ,in Ellenz-potersdorf aangeland bij een wijnboer aan de moezel ,waar we uiteraard ook zijn wijn hebben geproefd wat heerlijk was ,hebben nog een mooie wandeling lang de moezel gedaan

IMG_0087.jpg

onderweg hebben wij gelijk maar ons avond eten genuttigd want het is hier warm dus hoeven we niet in de camper te koken ,waarna we weer richting camper zijn gegaan en nog een fleswijn hebben ontkurkt en tot 10 uur heerlijk buiten hebben gezeten .
Mooi camperplek voor ook weer €9,- met stroom en wifi

IMG_0074.jpg

 lm goldbaumchen 4

56821 ellenz poltersdorf

Duitsland

gps n 50,11377  e 7,23461

 

dag 3

Wij werden wakker en de zon was al volop aanwezig, eerst maar even onder de drup en dan aan het ontbijt .

Wij gaan vandaag weer een stukje rijden waarheen weten we niet kan 5 kilometer zijn maar ook wel 50 kilometer zijn .

na het ontbijt en de koffie zijn wij weer vertrokken mooi langs de moezel gereden tot we een mooi plekje vonden gelijk naast een brug ,waar we de camper na het verschonen neerzetten, en hier gaan de fietsen voor het eerst van de camper .

 

IMG_0003.jpg

Het weer is schitterend dus eerst maar een biertje en straks op de fiets naar Bernkastel waar ik om nieuwe instap sloffen moet en hier koop ik ook altijd mijn hesjes dus even zien of ze hier nog zijn .om een uur of 1 zijn we op de fiets gestapt en mooi langs de moezel gefietst op naar Bernkastel het is toch schitterend om hier te fietsen ,

IMG_0012-1.jpg

en we zijn geslaagd in Bernkastel dus ik kan weer een jaartje of twee vooruit met mijn instap sloffen .een schitterend stadje is het, en ik op mijn nieuwe sloffen loop wel weer achter Riemie aan niet hand in hand want wij zijn al meer dan 35 jaar getrouwd dat doe je volgens mij alleen wanneer je voor de tweede keer getrouwd bent en bang dat ze weer wegloopt .maar na dat de sloffen zijn ingelopen gaan we weer op de fiets richting de camper ,waarna we mooi onder de luifel gaan zitten genieten van de boten die hier door de moezel varen .

Camperplek

uferalleemoselbrucke

54492 Zeltingen-rachtig

Duitsland

gps n49,95474 e7,00987

mooi camperplek €8,-met stroom

 

 

dag 4

Na weer een goede nachtrust gaan we zien waar deze dag ons brengt .

Na de koffie gaan we weer op pad om weer een ander plekje te vinden langs de moezel ,we kwamen door mooie dorpjes heen en vonden al snel weer een mooi plekje en dit keer iets onder een boom want het is vandaag wel erg heet ,37 graden,

IMG_0022-1.jpg

 

En dat is voor ons niet mooi meer maar ja we wilden mooi weer opzoeken dus niet klagen ,al moet ik wel zeggen dat het woord Scandinavië vandaag meer dan 1 keer is gevallen hier ,maar verder kan ik over deze dag heel kort zijn want meer dan 100 meter zijn we niet bij de camper en de boom vandaan geweest ,en het is hier een pracht plek er staan zelfs palmbomen en dat met die 37 gr van vandaag dan hoort het er ook bij ,

camperplek

yachthafen robert mattern

moselstrasse 21

54347 neumagen

Duitsland gps n49,85057 e 6,89317

mooi camperplek €14,- met stroom

 

Dag 5.

Wij werden wakker met getik op het dak het regende, dan zal het ook wel een verkoeling betekenen kunnen we vandaag weer iets ondernemen maar eerst onder de drup, en dan aan het ontbijt en de koffie, en dan weer verder langs de moezel want ja camperaars blijven niet lang op één plek . En zo rijden we om tien uur weer uit Neumagen vandaan mooi langs de moezel naar Trier en van daar zijn wij Luxemburg in gereden om even de dieseltank vol te gooien en dat voor maar €0.93 ,-de liter ,en vandaar zijn Frankrijk ingereden waar we via Mets naar Pont-a-Mousson zijn gereden, waar ook een mooi camperplek aan de moezel ligt.

IMG_0036.jpg

maar waar we ons om 4 uur moesten aanmelden kosten €9.50,- met ook nog gratis wifi maar de code daarvan was voor ons niet te ontcijferen dus geen wifi maar dat gelde voor meer personen hier en de stroom wat ook gratis was was er niet viel telkens uit dus geen wifi en geen stroom dan is het een duur plekje niet voor herhaling vatbaar voor ons ,maar wij zaten wel weer onder een boom mooi in de schaduw .en we hadden in de avond nog gratis muziek van een Nederlandse campenaar op zijn gitaar is maar een geluk dat er geen geluid bij dit schrijven is want dan deed je de tabblad snel uit, morgen verder Frankrijk in was weer een mooie dag . 28 gr

 

Camperplek in Pont-a-Mousson  € 9,50.

gps n 48,90294 e6,06116


 DAG 6

Vanmorgen waren wij vroeg op pad ,om 7 uur zaten we al aan de koffie met ontbijt .waarna we de camper verschoont hebben en om 9 uur zijn wij vertrokken uit het voor ons niet terug te komen Camperplek in Pont-a-Mousson wat viel het ons hier tegen er was geen stilte vannacht ,dus dit plekje maar snel vergeten ,en waar nu heen ??? wij gaan maar op naar een gedeelte van Frankrijk waar we nog nooit zijn geweest Franche-Comté. op naar het gerardmer.

Onderweg langs de groene route van de tomtom gereden wat weer een mooie route was ,maar er zijn zat Nederlanders die hier rijden maar volgens mij niets van de route gezien hebben,

Ze rijden met caravan sneller dan 130 km per uur en de sleurhut slingert er achteraan wat ook wel eens fout afloopt maar ja dat is dan eigen schuld alleen jammer voor de kinderen hun vakantie is dan ook verknald ,maar wij rijden mooi met de vrachtwagens op ,een 50 meter er achter dan zien we ook nog eens wat, en zo zagen we een grote supermarkt dus maar snel om wat boodschappen en chloortabletten voor het zwembad van de kids thuis, want ze zijn hier in Frankrijk de helft goedkoper dus maar 10 kilo meegenomen, en wat wijn voor een dag of drie van deze streek meegenomen kunnen we weer even vooruit .

En na een warme rit kwamen wij langs een camping aan een meertje en dat leek ons wel wat dus omkeren en terug, en de camping op ,mooi plekje uitgezocht en gelijk voor drie dagen geboekt nu even genieten van het uitzicht hier en een biertje natuurlijk .

waar na wij een fikse onweersbui kregen ,maar daarna gelijk weer mooi weer .en zijn we nog mooi langs het meer gelopen .

IMG_0062.jpg

Camping Les jonquilles €10,44 - € 14,44

Route du lac 2552

88400 xonrupt-longemer

gps n 48,06755 e 6,94845

frankrijk

 

dag 7

Een dag dat wij helemaal niets doen, ja lui onder de luifel gezeten en genieten hoe een ander zijn tent of caravan te plek zet .

IMG_0057.jpg

Dag 8

Ik kan haast wel zegen zie gister ,maar wat hebben die vaders het druk als ze hier met hun caravan komen ,eest een plekje uitzoeken ,waar de vrouw het in 99 procent voor het uitkiezen heeft en de boel te plek voortent er voor ,tennisrekken er uit vader en kids tennissen, en moeders de boel te plek zetten komt vader terug, krijgt hij een bakje koffie dan moet hij om snack naar de snackbar ,en zet moeders de pannen op tafel ,even eten vaders afwassen , na de afwas pingpongen met de kids ,wat zal vader blij zijn als hij weer aan het werk mag .

Maar voor ons, wat zijn wij blij dat we dat niet meer hoeven te doen ,maar het was wel een pracht tijd als wij met onze kids op vakantie waren, wij denken er wel eens met heimwee naar terug maar dan moesten wij wel weer 30 jaar zijn natuurlijk .

Dus deze dag hebben wij dus genoten van het kijken naar andere camping gasten ,was een dag met bewolking en zo nu en dan kwam de zon om de hoek .

IMG_0080.jpg

 

 

Dag 9

vanmorgen vroeg uit de bedstee want wij gaan vandaag weer verder ,drie dagen op een plek is voor ons al lang zat ,we wilden eerst door het zwarte woud in Duitsland ,maar daar word regen voorspeld ,dus gaan wij verder frankrijk in op naar de zon ,maar eerst ontbijt en koffie want voor 9 uur kunnen wij hier toch niet weg en de camper nog even verschonen want je weet niet wanneer je weer een plek hebt waar dat kan dus de water voorraad moet vol zijn en smerig water leeg ,en wc leeg, kunnen wij er altijd weer drie dagen tegen aan, om tien uur zijn wij na betaling bij de receptie van €60 ,- in drie dagen valt voor een camping nog mee ,weer gaan rijden de navigatie ingesteld op de groene route en zijn wij door vele oude dorpjes gereden en hebben geen snelweg gezien nou ja in de verte of er overheen gereden maar dan over een viaduct ,en zo zijn we in Charolles aangekomen een pracht dorpje,

numer1.jpg

dat in het In het zuiden van Bourgondië ligt ,

IMG_0003-1.jpg

Charolles, stad van Karel de Stoute Hertog van Bourgondië, is de voormalige hoofdstad van de Charolais County. De stad is omringd door twee rivieren: Arconce en Seed, die zeer aangename wandelingen maakt en geeft de stad een middeleeuwse lucht.

IMG_0087-1.jpg

en het is een stad of dorp met een camperplek dat €3,- kost per nacht,

maar wij zijn op de camping gaan staan kost €12,50 per nacht maar dan heb je gratis toegang tot zwembad en wc en druppel hok en nog eens gratis wifi wat niet lukte zonder mijn eigen wifi antenne met rotter ,maar nu even aan mijn site werken ,

IMG_0097-1.jpgen wij gaan nog even lekker eten

 

vandaag een warme dag 34 gr

IMG_0085-1.jpg

camperplek Charolles. €3,-

gps n46,43969  e 4,28188

 

Dag 10

Om 7 uur waren wij alweer actief met de koffie en de broodjes bezig ,niet dat we op weg wilden maar gewoon om dat we de slaap hadden onderbroken ,vanavond gaan we daar wel weer verder mee ,het is weer een schitterende dag ,die wij hoofdzakelijk bij de camper doorbrengen ,even een uitstapje naar het dorp, of hier noemen ze het een stad ,nog wat drinken ingeslagen want morgen gaan we weer verder,

op naar villerest ,

villerest.jpg

Maar kan ook zo weer wat ander worden maar dan hebben we in ieder geval een richting die we uitgaan ,was vandaag een mooie en warme dag ,

in de avond kregen we nog buren waar we eve een praatje mee maakten ze spraken Nederlands dus dat ging al een stuk makkelijker ,en het waren dus ook Nederlanders maar ze woonden al 11 jaar in Spanje en gingen in de zomer naar Nederland op vakantie en om de vierdaagse te lopen en waren nu weer op weg naar hun huis in Spanje. Om 10.30 uur de stoelen opgeruimd en de luifel in gedraaid kunnen we morgen vroeg op pad ,en hopen dat we om een uur of 11 weer een mooi plekje hebben gevonden .

 

Dag 11

Vandaag eerst weer de gewone dingen gedaan ,en om 9 uur zijn we vertrokken, langs een schitterende route zijn we aangekomen in villerest een mooi camperplek aan een stuwmeer waar we een mooie wandeling gemaakt hebben, en in de namiddag onder een boom voor de camper hebben gebivakkeerd, want om eerlijk te zijn deze temperatuur is voor ons niet meer aangenaam over de dertig graden ,dus morgen gaan we hier weer vandaan maar wel noordelijker want we gaan voor de 25 gr en het liefst aan het water in de schaduw .al kun je hier wel mooi midgetgolfen in de schaduw onder de bomen

IMG_0040-6.jpg

Camperplek villerest €6,50.

gps n 45, 98617 e 4,04343

 

Dag 12

Wij werden wakker en de zon was er al weer vol op bij ,dus na een goede zeep buurt ,ben ik eerst maar even wat foto's gaan maken want het is hier een schitterend plekje ,

IMG_0050-1.jpg

terug bij de camper was de koffie al klaar, en riemie was klaar met haar inzeep buurt ,dus konden we aan het ontbijt.

Waarna we zijn vertrokken uit villerest op naar het noorden en weer door allemaal landweggetjes op ons dooie gemak wat is het leven toch mooi als je vakantie hebt en niets hoeft te doen. Maar ook deze dag gingen we door mooie oude dorpen ze waren er bij die leken wel uitgestorven. maar na een 70 km was het wel weer genoeg dachten we maar dat viel eve tegen want de camperplek stond helle maal vol . dan nog maar een stukje verder want we wilden vandaag wel op een hoogte van 300 tot 500 meter staan niet te warm en niet te koud ,en we vonden er een op 400 meter hoogte een camperplek bij een kleine camping was een pracht plek en we werden zeer vriendelijk ontvangen door de eigenaars wat ook nog Nederlanders waren ,en hier een schitterend  plekje hebben

campinghuis.jpg 

na een bakje koffie ging ik eerst even naar mijn achterband kijken want ik voelde vandaag wat trillingen in de camper ik dacht eerst even zien of er een loodje af mist want dan moet ik een garage zoeken voor uitbalanceren ,maar wat zag ik mijn profiel was veel groter geworden wel een mm of 2 dus ik keek goed en zag het ijzer in het profiel en dat met net nieuwe banden ,dus de reserveband er maar onder gedaan want het was gegarandeerd een klapband geworden .thuis maar even met de band terug en gelijk dan maar weer twee nieuwe er om want ja dan vertrouw je die andere ook niet meer .

Vandaag schitterend weer wat te heet voor ons 29 gr ,en toch hebben wij het weer even over Scandinavië gehad we missen het toch wel anders had je het er niet dagelijks over.


IMG_0072.jpg

Camperplek €9,- meer dan waard

le Boucher

03440 buxieres les mines

frankrijk

gps n 46,45422 e 2,96588

http://www.camping-leboucher.com/campers.htm

 

Dag 13

Wat vliegt de tijd om alweer 13 dagen om nog een week te gaan ,maar wat treffen wij het met het weer ,maar vandaag doen we niet al te veel stukje wandelen, want de fietsen blijven mooi op de camper staan want 400 meter naar onder fietsen is wel mooi maar ja je moet ook weer omhoog he,

vandaag gezellig met de buren zitten kletsen en een drankje zitten drinken ,zo kom je snel de dag door als het gezellig is ,verder is er voor vandaag weinig te melden ,no ja dat het hier een pracht plek is en zeer gezellig ,maar morgen gaan wij weer een klein stukje noordelijker want nog een week en we moeten weer thuis zijn en met een camper ga je niet een paar honderd km rijden als het niet hoeft en de bedoeling is om morgen onder de honderd km te blijven.

IMG_0075.jpg

Was vandaag schitterend weer 30 gr

 

Dag 14

Toen wij wakker werden was de zon hier alweer volop aanwezig ,dus het enige textiel is weer een korte broek .

We doen het rustig aan want we willen maar een klein stukje rijden vandaag ,al is het hier schitterend ,wij zoeken vandaag weer om een mooi plekje en je wilt nog wat zien van deze omgeving ,en het voordeel van een camper is dat je niet terug hoeft naar de camping of camperplek maar gewoon een nieuw plekje op zoekt . Om tien uur reden wij bij deze goede en zeer sympathieke mensen weg na eerst afgerekend te hebben natuurlijk ,en wij vonden dat deze mensen wel een pondje paling verdienden met zo een pracht camping, met alles er om heen ,schitterende camper plekken er bij , dus verblijden wij ze met een pondje gerookte paling .

Maar wij vervolgden onze weg op naar het noorden en met de tom tom op groen kwamen we door de dorpjes heen over smalle weggetjes dat wij soms dachten kan dit wel ,maar wat is dat toch mooi anders zie je het niet dus toch maar op de groene route laten staan ,

1286134619_0bc7dff3c4_bjpgoud.jpg

en na dat we even naar een winkel waren geweest moest er ook nog getankt worden de diesel raakte op en op laatst begon het lampje te branden , en in geen velden of wegen was er een benzinepomp te bekennen op deze route ,dus oplaats maar de tom tom ingesteld op een pomp was nog 21 km bij ons verwijderd kon nog net voor we helemaal leeg waren ,maar na de tank vol gegooid te hebben ,de tom tom weer op groen ,en ja wij vonden weer een camping in de middel of Nowee, maar schitterend en ook weer met Nederlandse eigenaars , in het plaatsje La Taniere.

Ook weer een geweldige ontvangst hier ,wij kregen nog een mooi camperplek toegewezen ,wat ons gelijk opviel was dat er heel wat landgenoten hier van ons waren ,na dat we de boel te plek hadden en een hasjebasje hadden gehad zijn we een stuk gaan wandelen wat hier schitterend is,

IMG_0082.jpg

voor de echte wandelaars al helemaal  ,en dat zijn wij gelukkig niet ,

IMG_0087-2.jpg

na een uurtje waren wij al terug bij de camper voor een borreltje, en genieten van de rust waar voor de onze vakantie is bedoeld .

 

IMG_0078.jpg

Camperplek La Taniere. €23,- duur maar voor een keertje heeft hier wel wat ,maar kunnen ook wel twee campers op 1 plek zo veel ruimte.

Gps n46,77672 e 4,2061

 

 

Dag 15

Alweer twee weken om wat gaat het snel ,over vandaag kan ik kort zijn ,vanmorgen eerst de gewone dagelijkse dingen en vanmiddag de F1 gezien waar max verstappen derde werd,

en nog even een praatje met de eigenaar gehad ,

IMG_0093.jpg

voor de rest van het mooie weer genoten .

Morgen gaan wij weer vertrekken van dit mooie rustgevend plekje, jammer maar ja camperaars willen toch weer wat anders zien ,en wij moeten zo langzaam aan wat meer km maken per dag om niet in een dag te veel km te hoeven maken om zaterdag weer thuis te zijn .

slaan we de wandel routes maar over ,

 

in de directe omgeving van de camping zijn vele wandel- en fietsroutes uitgezet. De zgn. Voies Celtes (Keltische wegen) zijn schitterende wandelroutes door de ongerepte natuur. In La Tagnière en de omliggende dorpen zijn ruim 20 routes uitgezet door het departement Saone et Loire. De afstanden variëren van 4 tot 20 km.

was vandaag schitterend weer.

imagesG6DX02X6jpgoudr.jpg

 
Dag 16

Hieperdepiep hoera onze dochter grietje is jarig ook al 35 jaar jong ,dus vanmorgen eerst maar even een belletje gepleegd ,wat altijd mooi is om je kinderen te spreken ,op het eind van de week kunnen we mekaar weer knuffelen .

Na de koffie zijn we vertrokken op naar het noorden ,

langres.jpg

en vandaag had ik de tom tom op gemakkelijk gezet dus kwamen wij ook op een stukje vierbaansweg geen tolweg maar wel een snelweg en dat hadden we nog niet gehad hier in Frankrijk het was een stukje van 36 kilometer ,maar ander moesten wij wel een heel eind om vandaar even een stukje wat niet in ons bestand stond ,maar daarna weer snel op een mooie camper weg ,en weer door schitterend landschap en mooie dorpjes, tot we bij Goncourt kwamen

IMG_0007-2.jpg

wat voor ons nog een bekend camperplek was ,dus daar maar na toe en weer in de rust ,mooi onder de bomen aan een wijntje ,want ja als je dochter jarig is moet er wel opgedronken worden waarna we heerlijk gegeten hebben ,

IMG_0004.jpg

en in de avond werd er op de deur geklopt ,stond er een klein meisje die eieren verkocht en ook al heb je nog wel 10 stuks als er een meisje van 6 jaar voor je staat koop je toch altijd nog een doosje van, en van kinderen leer je ook nog wat Frans riemie tenminste wel .

Hier geen schotel ontvangst en geen wifi dus kunnen wij lekker vroeg de bedstee in .

 

IMG_0003-2.jpg

  camperplek     Goncourt €3,-

gps n 48,23674 e 5,60977

 

 

Dag 17

Vanmorgen scheen de zon alweer volop ,en heb ik eest even mooi aan het water gezeten .

IMG_0016.jpg

maar wij gaan weer een stuk noordelijker vandaag en daar is het weer iets minder volgens de weerberichten,we zien het wel ,na de koffie gaan we eerst de camper verschonen je weet nooit waar de dag strand ,en hier kunnen we lossen en laden voor €3, dus leeg en vol die kant uit we gaan nog 1 nacht in frankrijk overnachten en dan gaan we via Luxemburg op naar Nederland.

Om 10 uur reden we uit Goncourt vandaan ,we gaan vandaag weer de groene route doen dus allemaal binnen wegen en door de dorpjes heen ,maar na een 50 tal km werden de ruitenwissers voor het eerst gebruikt deze vakantie het motregende ,ik had de ruitenwissers wel een paar keer in de handen gehad om het panoramische voorruit schoon te maken ,maar nu gaan ze aan vanwege de regen.

Maar wij belanden om 1 uur op een plek bij visvijvers een boeren camping 

vijvercamping-1.jpg

wel gezellig en voor ons ook mooi want er is wifi en nog matige ontvangst ook dus eigen antenne omhoog en zeer goede ontvangst kan ik mijn site ook eve bij werken ,voor dat het weer opknapt maar dan moet ik wel snel zijn want het wordt al een stuk lichter hier en de zon staat op doorbreken en dat om twee uur .

na een wandeling over deze visvijver camping ,dacht ik bij mijn eigen zoiets is ook bij mij in de buurt . http://forelvijver-de-pingo-twijzelerheide.jouwweb.nl/

dit is een mooi plekje als je zelf voorzieningen hebt ,wij gebruiken de voorzieningen hier, alleen om ons chemische toilet te legen.

IMG_0009-1.jpg

Camperplek – camping Chatillon sous les Cotes €12,-

gps n 49,14916 e 5,53173

 

 

Dag 18

Vandaag op naar een klein land Luxemburg ,zo gaan we langzaam aan weer op naar Nederland . Net voor tien uur gingen we weer onderweg ,en na een 80km gereden te hebben begon het te regenen en nu echt regen dus geen motregen zoals gisteren ,maar niet getreurd wij zitten droog als het straks in Luxemburg maar droog is ,na zo nu en dan een stop voor koffie ,komen we in Luxemburg aan ,daar eerst maar weer de diesel tank vol gooien wat nu €0,89 kost de liter. Dan wil je wel dat je inhoud van de tank 300 liter is ,maar hij is maar 70 liter dus voor €50,- had ik hem al vol .

Nu op naar de camping waar wij wel vaker staan hier in Luxemburg ,maar wat bleek hij was er niet meer ,en toen na een hapje en een drankje wel frisdrank ,hebben we maar besloten door Duitsland en over de binnen wegen naar Limburg te rijden ,want de regen viel nog steeds uit de lucht ,en zo zijn wij tegen 6 uur in Grubbenvorst beland op een voor ons bekend camperplek ,maar nu wel met nieuwe eigenaars ,en de regen viel hier nog steeds met bakken uit de lucht (echt Nederlands weer )

na een drankje in de camper heeft riemie patat van eigen aardappels gemaakt wat weer heerlijk was.

Camperplek Grubbenvorst.

IMG_0014-2.jpg

gps n 51,42876  e6,12893

zeer mooi en schoon camperplek €10 ,-is het zeker waard

 

 

Dag 19

De voorlaatste vakantie dag, van deze vakantie , wij blijven vandaag mooi hier dan is het morgen nog een paar uurtjes rijden naar huis , ik ging vanmorgen na een goede wasbeurt ,eve de lege flessen wegbrengen en dan zie je gelijk dat je op een schitterende plek bent waar de eigenaars houden van hun werk, en willen hun gasten  verwennen.

IMG_0016-1.jpg

foto is het bewijs ……een gratis eitje .

en dan is er ook nog een kruiden plank met de meest voorkomende kruiden die je kunt gebruiken  waar een schaar bij hangt  .

IMG_0020.jpg

wat een mooi gebaar .

nog even een praatje gemaakt met de eigenaars, ze hebben de prijs van €12,- (wat de vorige eigenaar moest hebben) terug gebracht naar €10,- wat ik ook een helle mooie prijs vind en dat is deze camperplek zeker waard.

Er is een prima en super schoon  Sani-Station ,en een goede wifi ontvangst op alle camperplekken .

en als camperaars hoef je geen wc en douche want je hebt alles wel bij je ,dan is het toch veel mooier om de prijs zo laag mogelijk te houden .

En voor de fietsers of wandelaars is het hier een pracht plekje ,

 

Dag 20

Dit wordt een rijdag eerst even naar Tilburg en dan naar huis , in Tilburg even een nieuwe schotelantenne op hallen want ik kon de Nederlandse zender haast niet krijgen met mijn schotel (is allemaal weer verandert) dus moet er maar een andere schotel op ,daar vandaan op naar huis wat vlot verliep al hadden wij wel medelijden met reizigers die de andere kant opgingen in de buurt van Zwolle lag een vrachtwagen op zijn zij en het zand over de weg er kon geen auto meer langs dus een zeer grote file was het gevolg ,en we troffen twee maal een camper en eenmaal een caravan met een lekke band, dat we zijden tegen elkaar als ons dat maar niet overkomt wij hadden geen reserveband meer ,maar gelukkig konden we mooi rustig naar huis rijden waar ik de camper voor huis neer zette en eerst de auto en de bus van het erf reed ,waar na de camper eerst op het erf moest ,en wat bleek een lekke band met de camper en dat voor huis ,een geluk bij een ongelukje zeg maar ,dus morgen maar om twee nieuwe banden , en thuis hebben wij de kinderen en kleinkinderen weer in de armen genomen en geknuffeld en met mekaar weer lekker gegeten . 

Het was een mooie vakantie wij hebben 2750 kilometer gereden deze vakantie waarvan Verweg de meesten op kleine binnen wegen .